Hoi, ik ben Sander Peelen en ik ben 8 jaar.
Vorig jaar september ben ik een keertje met mijn vriend Tom meegegaan om mee te doen met een proefles judo. Ik vond het zo leuk, dat ik gelijk lid ben geworden van Wik in Rheden. Iedere woensdagmiddag en vrijdagavond heb ik training van meester Marvin en meester Lion. In december vorig jaar heb ik mijn witte band met groene slip gehaald. In juni hebben we weer examen en ben ik benieuwd wat ik dan ga halen.
Zaterdag 23 mei hadden we het Laauwik toernooi in Lent. Een leuk toernooi waar veel verschillende verenigingen aan meededen.
Ik kwam uit in de categorie tot 30 kg. Bij de eerste 2 wedstrijden moest ik best wel flink aan de bak. Beide tegenstanders hadden gele band, 1 met oranje en de andere met blauwe slip. Toch heb ik beide wedstrijden gewonnen. De laatste 3 partijen waren voor mij wat makkelijker en deze heb ik alle 3 gewonnen met een ippon.
Vooraf aan het toernooi hadden mijn vriend Tom en ik met meester Marvin afgesproken, dat als Wij zouden scoren met de tani O toshi , wij allebei een ijsje zouden krijgen. En ook dat is ons allebei gelukt en hebben wij na afloop van het toernooi gesmuld van een lekker ijsje.
Omdat ik 1e was geworden, heb ik een mooie medaille en een oorkonde gekregen. Gelukkig hebben veel jongens en een meisje van onze vereniging ook mooie medailles gewonnen voor 1e, 2e en 3e plaatsen. Dat was erg leuk.
Op 6 juni hebben we het volgende toernooi in Ede.
Groetjes Sander

 

 


Hallo allemaal

Mijn naam is Tom Oortwijn en ik ben 8 jaar.

Ik heb de witte band met bruine slip, maar hoop binnenkort mijn gele band te behalen.
In augustus 2013 heb ik samen met Stan een proefles judo genomen bij Marvin die toen nog les gaf in Hangmat.  En ik vond het gelijk leuk. De groep bestond toen uit ongeveer 4 kinderen, gelukkig is de groep nu een stuk groter geworden.
Ik train op woensdag met de recreatie groep, waar wij vooral de technieken leren en op vrijdag met de wedstrijdgroep. Ik vindt de vrijdagen het leukst omdat we dan wedstrijden doen.

Afgelopen zaterdag ( 25-4]mocht ik, samen met Noic en Sander, mee doe aan het DK toernooi in Ede. Ik vond dit wel  spannend omdat bij dit toernooi oudere en sterkere kinderen waren die ook langer op judo zaten. Een leuke uitdaging dus. 
Ik was als enige in de middag ingedeeld, Sander en Noic moesten ’s ochtends. Dat vond ik wel een beetje jammer. Maar gelukkig wilde Sander wel langer blijven zodat we samen de warming up konden doen en zo kon hij  mij aanmoedigen als ik op de mat stond.

Ik heb 3 wedstrijden moeten judoën, waarvan ik er 1 heb gewonnen.
Ik hoop nog heel lang te kunnen judoën en veel wedstrijden te winnen.

Groetjes Tom.

 


Hallo allemaal!

Ik ben Norah Susannah Dorland en ben 6 jaar.
Toen ik net 4 jaar was ben ik begonnen met judo op school bij meester Marvin....
Toen was ik nog best een verlegen meisje maar daar heb ik nu geen last meer van.
Het leukste aan judo vind ik dat ik ook wedstrijdjes mag doen en bij de wedstrijd training mag meedoen.
Verliezen vind ik niet zo erg want meester Marvin heeft ons geleerd dat plezier maken het belangrijkst is. En meer dan je best doen kan niet. Maar winnen is natuurlijk ook heel leuk!
Ook vind ik het leuk dat m’n grote broer en mijn ouders trots op mij zijn. Maar wat ik echt niet leuk vind is dat je bij judo ook iemand per ongeluk pijn kunt doen.
Daar heb ik het wel moeilijk mee maar dan leert meester Marvin mij hoe ik daar mee om moet gaan.

Zondag 1 maart hadden we van WIK een toernooi in Houten, dat is vlakbij Utrecht! Dat vond ik best spannend, zover van huis. Het was een hele grote sporthal en toen we binnenkwamen moest ik mij alleen gaan omkleden en daarna wegen.
Dat vond ik best stoer, alles alleen moeten doen! Daarna begon het wachten want judo betekend volgens mij gewoon wachten! Ik heb lekker gejudood en ook best wat wedstrijdjes gewonnen. Meestal heb ik alleen maar jongens als tegenstaanders maar nu ook 1 meisje. Dat vond ik leuk ondanks dat ik had verloren van haar. Toen kwam de prijs uitreiking en mocht ik op het podium komen. Ik was tweede geworden en kreeg een hele mooie medaille.
Ik vond het heel leuk en dat was het.
Groetjes Norah.